Informaatio, koulutus, artikkelit ja aineistot

Tänne on pyritty keräämään matkakamotorismin kannalta tarpeellista informaatiota ja matkamoottoripyöräilyn sivistys- ja koulutusaineistoja.

Osa niistä on eräänlaisia yleishödyllisiä motorismin "open source" tuotteita, joihin kaikilla on käyttö ja kopiointuoikeus, eikä kukaan voi/ saa niitä sinällään myydä.

Mukana on yhetenvetoja, käännöksiä, julkaisuja, powerpoint-esityksiä artikkeleja jne. Otamme mielellämme vastaan lisää samanlaista aineistoa.

FIM Motocamp Story

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulosta

2007 Motocamp SlovakiassaFIM Motocamp on toiseksi suurin FIM:n klassisista kokoontumisajoista. Suomalaisille se on jostain syystä suhteellisen tuntematon ja siksi vähän käyty. Monina vuosina Motocampissä on suomalaisedustus ollut nolla. Kuitenkin FIM Motocamp on erittäin sympaattinen, noin 300 - 500 hengen kokoontumisajo. Nimensä mukaisesti se on camppi(ng) -ajo eli kaikki majoittuvat teltoissa.

 

Mikä on FIM Rally?

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulosta

FIM Rally on eräs arvostetuimpia vuosittain ajettavia kansainvälisiä kokoontumisajoja. Se on klassikko, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Berliinissä olympialaisten yhteydessä vuonna 1936. Osallistujia FIM-rallissa on ollut 1 000 -  3 000, yleensä noin 30 maasta. 

   

FIM Meritum on käymisen arvoinen

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulosta

Meritum puseroFIM Rendez-Vouz Meritum on kuin kokoontumisajojen kultapossukerho. Valikoidulle kokeneille mototisteile tarkoitettu "sivistynyt" kokoontumisajo. Ei kuminpolttoa tai palvelualan show-meininkiä. Moni Meritumissa haluaa sinne uudestaan siellä kerran käytyään Se on korkeatasoisin FIM:n klassisista kokoontumisajoista.

 

Liikenneturvan Motoristin peruskurssi

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulosta

EAK on nimenä tuttu klassikkokoulutus motoristien keskuudessa. Ensimmäinen EAK-koulutus oli jo 1977 Kiljavalla. Tutustu EAK:n nykyversion teoriaosuuteen eli Motoristin Peruskurssin koulutusmateriaaliin Microsoft Powerpoint -aineistona.

   

Motoristin ohjekirja - "Ajo hanskassa"

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulosta

Ajo Hanskassa on tarkoitettu jokaisen motoristin ohjekirjaseksi ja se sisältää 65 sivua tiukkaa asiaa matkamoottoripyöräilijöille. Aihealueet on värikoodattu sivujen reunaan ja kirjasta voi käyttää hakuteoksen tapaan.