FIM Meritum on käymisen arvoinen

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulosta

Meritum puseroFIM Rendez-Vouz Meritum on kuin kokoontumisajojen kultapossukerho. Valikoidulle kokeneille mototisteile tarkoitettu "sivistynyt" kokoontumisajo. Ei kuminpolttoa tai palvelualan show-meininkiä. Moni Meritumissa haluaa sinne uudestaan siellä kerran käytyään Se on korkeatasoisin FIM:n klassisista kokoontumisajoista.


FIM ja matkamotorismi

Kansainvälisellä moottoripyöräliitto FIMillä on kolme klassiseen luokkaan kuuluvaa kokoontumisajoa: FIM Rally, FIM Motocamp ja FIM Rendez-Vous Meritum. Monille FIM Rally onkin tuttu kokoontumisajojen MM-kisana, mutta FIM Rendez-Vous Meritum on tuntemattomampi.

FIM Meritum Luxemburgissa 2010FIM Rendez-Vous Meritum

FIM Rendez-Vous Meritum (monille Meritumi tai Meritum-meeting) on korkeimman luokan kansainvälinen kokoontumisajo, jolla on jo pitkä traditio; järjestetäänhän se kohta 30. kerran. FIM Meritumiin voivat osallistua vähintään viisi (5) kertaa FIM Rallyssa käyneet, FIM Meritum -mitalin saaneet kuljettajat tai matkustajat seuralaisineen; siis ’creme-de-la-creme’. FIM Meritumiin voivat osallistua myös järjestävän maan motoristit.

  FIM Rendez-Vous Meritum paikat 1982-2011

Tapahtuman osallistujamäärä on vuosien varrella vaihdellut 100 – 300:n välillä Ensimmäisen kerran FIM Rendez-Vous Meritum järjestettiin vuonna 1982 Italian Aronassa. Sen jälkeen tapahtuma on järjestetty vuosittain, josta 2 kertaa  myös Suomessa; Hämeenlinnassa vuonna 1995 ja Hyvinkäällä 2005. Hyvinkään FIM Rendez-Vous Meritumia muistellaan eräänä parhaista Meritumeista.

Haluatko Meritumin

Jos haluat anoa Meritumi-mitalia tai päivittää sen korkeampaan versioon, lataa alla oleva lomake ja täytä se huolellisesti. Lisäohjeitä voit kysyä HyMC:n sihteeriltä.

  FIM Meritum hakemus

Matkustus FIM Meritumiin

FIM Meritum tapaaminenKoska Meritum liittyy niin läheisesti FIM Ralliin, niin se pyritään järjestämään noin viikkoa ennen FIMiä. Tarkoituksena on, että halukkaat voisivat helposti yhdistää Meritumin ja FIMin. Matka FIM-ralliin tapahtuu vapaamuotoisesti, yksin tai ryhmässä ajaen.

Kesto

FIM Meritum on kaksipäiväinen tapahtuma. Viime aikoina ohjelmaa on venytetty alkupäästä päivällä tai kahdella.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen Meritumiin tapahtuu joko suoraan järjestäjälle tai HyMC:n kautta. Ilmoittautumisten viimeinen jättöpäivä ja maksupäivä on noin 1 kk ennen tapahtumaa.

Maksut

Vuonna 2011 osallistumismaksu oli 110 euroa/henkilö. Alle 8-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja 8-12-vuotiaat maksavat 50 % osallistumismaksusta.

Mitä osallistumismaksulla saa

Osallistumismaksu sisältää:

  • FIM Rendez-Vouz Meritum illanvietot ja ohjelmat, joita on yleensä joka ilta
  • 2 lounasta, joista toinen retkilounas
  • 3 illallista
  • kiertoajelun tai retken oppaineen ja kuljetuksineen (voi olla myös maksullinen)
  • muistoesineet ja pinssi

 Lataa FIM:n kokoontumisajomanuaali alta, jos haluat tutustua tarkemmin sääntöihin.

  FIM:n Kokoontumisajot manuaali 2010.pdf 637 Kt

Ohjelma FIM Rendez-Vouz Meritumissa

1. päivä

Päivällä tapahtuu virallinen ilmoittautuminen ja rekisteröityminen

Tervetulojuoma

Päivällinen ja avajaiset

2. päivä

Retkipäivä. Retki suoritetaan yleensä bussilla Retki ohjelmineen kestää yleensä koko päivän

Illallinen, iltaohjelma

3. päivä

Järjestäjän suunnittelema ohjelma, kuten retki moottoripyörillä

Juhlaillallinen ja usein musiikkiesityksiä

4. päivä

Lähdetään kotiin...

Kuvia FIM vuoden 2010 Meritumista Luxemburgissa