Kevään ja kesän ohjelmaa

Keväällä – monilla huhtikuulta lähtien –  alkaa ajo- tai kesäkausi. Ajokaudella tehdään vähän eri asioita kuin talvikaudella… siis ajetaan!

Ajokaudella ei pidetä kerhoiltoja kuin ehkä toukokuussa tai syksyn ensimmäinen syyskuussa.  tai poikkeustapauksissa. Seuraavassa kuvattuina ajokauden tyypillistä kerhotoimintaa ja aktiviteetteja.

HyMC:n kohdalla kaikki mainitut eivät välttämättä toteudu, ainakaan joka kaudella, mutta saat niistä hyvän kuvan siitä mitä voisi olla odotettavissa tulevina kesinä.

Ruosteenpoisto – kertauskurssi

Motoristin ruosteenpoistokrussi on tarkoitettu kertauskoulutukseski moottoripyöräilijöille, joilla on ajokokemusta liikenteestä ja moottoripyöräilystä. Parhaan mahdollisen hyödyn saavuttamiseksi motoristilla pitäisi olla jo aiempaa ajokokemusta ja tiettusti riittävät moottoripyörän perushallintataidot.

Ruosteenpoisto on päivän mittainen, ja se sisältää: 

–    ajoharjoituksia harjoittelualueella, 
–    ajoharjoituksia liikenteessä sekä 
–    kertaustehtäviä.

HyMC:n nimikkokokoontumiset

Kerhon valitsemiin kansainvälisiin tai kansallisiin kokoontumisajoihin osallistuminen kerhopanostuksin ja -joukkuein. Osallistuminen suunnitellaan jopa kerhorekviisiittaa ja tapahtuman sisäistä kerhoiltaa myöden.

Kerholle valitaan kullekin ajokaudelle 1-4 nimikkokokoontumista, joihin panostetataan ja pyritään osallistumaan kerhojoukkueella.

Valittuja kokoontumisajoja voisivat olla FIM:n (FIM = (Fédération Internationale de Motocyclisme), kansainvälinen moottoripyöräjärjestö) klassiset kokoontumisajot (FIM kotisivut), ja lisäksi yksi kotimainen kokoontumisajo vuosittain esim. Latoajo, Pystymetsä jne.

FIM:n klassiset kokoontumisajot ovat FIM Rally, FIM Motocamp ja FIM Rendez-Vous Meritum. Niillä on pitkä historia ja ne ovat aina kansainvälisiä.

Maksut ja ilmoittautumiset

Kaudelle valittujen tapahtumien ilmoittautumis- ja maksuprosessi hallinnoidaan kerhon puolesta (ei FIM Rendez-Vouz Meritum).

Osallistumisrekvisiitta

HyMC:n puolesta hoidetaan esim. mahdollisten kerhopaitojen suunnittelu ja tilaaminen.

Ryhmän vetäjät

Ainakin vaativammille retkille lähetetään yksi tai useampi ajoryhmän vetäjä, joka suunnittelee ajoreitit ja koordinoi tai valitsee majoitukset reitille.

Kuvaaja

Tapahtumiin valitaan mahdollisuuksien mukaan myös kerhokuvaaja, jonka hommana on huolehtia siitä, että kerholaisten käyttöön saadaan hyvä kuva-aineisto tapahtumasta.

HyMC Kerhoralli

HyMC:n viikonloppukokoontumisajo -tapahtuma reittisuunnistuajona tai päämäärään. Lähtö perjantaina iltapäivällä/illalla ja paluu sunnuntai-iltana tai maanantaiaamuna.

Kerhoparaati

Kerhon perustamisen vuosipäivänä järjestetään koko kerhon mopoilijoitten voimalla moottoripyörien paraatiajo. Mukaan voisivat tulla motoristit lähiseudulta.

Kerholla on ainakin kaksi perustamispäiväksi luettavaa. Toinen kesäkuussa, sen perusteella, kun Hyvinkään Moottorikerhon matkamotoristijaos aikoinaan perustettiin ja 5.9. HyMC:n perustamiskokouksen pitopäivänä. Tätä voitaisiin vuosittain juhlistaa pitämällä joko valittuna päivänä tai sopivasti vuosipäivää seuraavana viikonloppuna launtaina Hyvinkään läpi kulkeva paraati, joka voisi päättyä sopivaan paikkaan, jossa puheet ja torvimusiikkia.