Lahjoitus- ja tukikohteet

Lastenkoti, maahanmuuttajien ajelutus, kehitysvammaisten ajelutus.


Ensimmäiseksi lahjoituskohteeksi on valittu Pelastusarmeijan ylläpitämä Ethembenin lastenkoti Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa.

Toivon tyyssija

Ethembeni on Xhosan kielen sana, jonka merkitys kääntyy englanniksi muotoon “Place of Hope”. Johannesburgin Doornfontein-nimisessä kaupunginosassa sijaitseva Ethembeni avattiin marraskuussa 1995 ja tällä hetkellä se on noin 70 alle 3-vuotiaan lapsen koti.

Ethembeni pitää lapsistaan hyvää huolta ja työllistää kolmisenkymmentä sosiaalityöntekijää, siivoojaa, pesulatyöntekijää – sekä tietenkin lastenhoitajaa. Vakituisen henkilökunnan lisäksi Ethembenissä vierailee säännöllisesti eri alojen opiskelijoita ja muita vapaaehtoistyöntekijöitä lapsia hoitamassa ja leikittämässä.

Kaikki Ethembenin lapset ovat tulleet joko vanhempiensa hylkäämiksi tai jääneet HIV-/AIDS-orvoiksi. Hylättyjen lasten tarinat ovat useimmiten surullisia: heidät on löydetty roskapusseista, jäteastioista, taksitolpilta kaatopaikoilta. Ethembenissä nämä lapset saavat rakkautta ja huolenpitoa, jota ilman he muuten jäisivät. Ethembeni huolehtii lapsista vastasyntyneestä noin kolmen vuoden ikään, ja pyrkii sen jälkeen etsimään heille seuraavan kodin.

Ethembeni on ollut vuosien varrella koti jo tuhansille lapsille, joista osa on sijoittunut koti- tai ulkomaiseen adoptioon, osa löytänyt sijaiskodin. Ethembenin lapsia myös kuolee, sillä osa on jo syntyessään HIV-positiivisia. Aina positiivinen tulos ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä HIV-positiivisen äidin lapsi saa syntyessään vasta-aineita äidin haku2038immuunijärjestelmästä. Noin 40 % lapsista, jotka syntymän jälkeen testataan positiivisiksi, saakin puolentoista vuoden kuluessa negatiivisen tuloksen, kun heidän oma immuunijärjestelmänsä alkaa toimia.

Ethembeni on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka saa hoitamistaan lapsista valtion tukea. Tukisummat ovat kuitenkin mitättömän pieniä, joten lastenkoti on täysin riippuvainen saamistaan lahjoituksista. Lahjoituksia Ethembeni saa niin paikallisilta yrityksiltä ja seurakunnilta kuin ulkomailta. Ethembenin juoksevat kustannukset ovat noin 12 000 euroa kuussa eli 140 000 euroa vuodessa. Lastenkodilla on jatkuva tarve lasten hoitovälineiden ja -tarvikkeiden uusimiseen.