Motoristin ohjekirja – Ajo hanskassa

Ajo Hanskassa on tarkoitettu jokaisen motoristin ohjekirjaseksi ja se sisältää 65 sivua tiukkaa asiaa matkamoottoripyöräilijöille. Aihealueet on värikoodattu sivujen reunaan ja kirjasta voi käyttää hakuteoksen tapaan.

Opas on motoristien tekemä toisille motoristeille. NMCU:n kokemus ajo-opetuksessa Norjassa, sekä MP69:n 30-vuotinen taival moottoripyöräkoulutuksen ja -kurssien kehittäjänä kiteytyvät tässä kirjasessa helposti omaksuttavassa muodossa. Lukemisen tueksi kirja tarjoaa myös ajoharjoitteita, joita kukin voi kirjan ohjeiden mukaan harjoitella myös itsekseen.

Kun moottoripyörän hallinnasta tulee luontevampaa, motoristi nauttii harrastuksestaan entistäkin enemmän. Hän voi keskittää huomionsa liikenteessä siihen oleelliseen: toisten huomioimiseen ja itse huomioiduksi tulemiseen.

Aineisto on alun perin Norjassa koottu.  Moottoripyöräkerho 69 ry (MP69) on kääntänyt ja toimittanut talkootyönä suomeksi Ajo Hanskassa -ajo-oppaan. Kirja perustuu norjalaisen NMCU:n (Norsk Motorcykkel Union) Full Kontroll -kirjaseen, jota on jaettu ilmaiseksi motoristeille Norjassa.

Ajo hanskassa